Ponedeljek, 02 Oktober 2017 13:58

1. delovno srečanje ravnateljev in koordinatorjev implementacijskih šol projekta »Inovativna učna okolja podprta z ikt-Inovativna pedagogika 1:1

Napisal
Oceni ta prispevek
(0 glasov)

srecanje1Delo v projektu Inovativna učna okolja podprta z ikt – Inovativna pedagogika 1:1 je v polnem zamahu. Tako je bilo v sredo, 13. septembra 2017 na Zavodu Antona Martina Slomška v Mariboru prvo delovno srečanje ravnateljev in koordinatorjev projekta.

Po uvodnem nagovoru in navodilih vodje projekta dr. Andreja Flogie, je stekla beseda predstavitve projekta, v osrednjo temo pa so postavili predvidene aktivnosti implementacijskih šol v tekočem šolskem letu in nakupu opreme. Tokrat so navzoči delali pod ‘taktirko’ vodje, dr. Magdalene Šverc, Maje Vičič Krabonja in Kristijana Perčiča.

Razvojni projekt je petletni, kar je za razvojne projekte, kot je povdaril dr. Andrej Flogie relativno dolga doba. Prijavitelj projekta ja zavod Antona Martina Slomška Maribor, med partnerji projekta pa so še Zavod RS za šolstvo, Fakulteta za naravoslovje in matematiko, Padagoška fakulteta (obe Univerza Maribor), Pedagoški inštitut, dvajset razvojnih in in 55 implementacijskih šol.

Na uvodnih e-prosojnicah preberemo, da inovativna učna okolja, podprta z IKT omogočajo implementacijo inovativne pedagogike 1:1, pri katerih učni scenariji poudarjajo, kako mobilne naprave uporabljamo v podporo mnogim različnim učnim strategijam.

Izkušnje in dobro prakso pa so udeleženci delili tudi med neformalnimi pogovori ob kavi, ki so nujen in koristen del vseh srečanj.

 

Prebrano 648 krat Nazadnje urejano na Četrtek, 02 November 2017 21:28
Prijavite se za komentiranje