Torek, 21 November 2017 18:05

Dijaki 1.C ŠgAMS prevzeli tablice in izvedli uvodno izobraževanje

Napisal
Oceni ta prispevek
(0 glasov)

Dijaki 1.c so dobili tablice

Dijaki 1.c Škofijske gimnazije Antona Martina Slomška so v torek, 14. 11. 2017 prejeli tablične računalnike, ki jih bodo v prihodnjih štirih letih uporabljali pri šolskem in obšolskem delu na gimnaziji.

IMG 0708 thumb

 

Po uvodnem spoznavanju z opremo in aplikacijami, so se dijaki naučili deliti in urejati skupne dokumente, uporabljati aplikacije za različna predmetna področja, spoznvali različne gradnike v spletni učinlici in se preko delavnic učili pravilnega citiranja in navajanja virov in literature.

 

IMG 0711 thumb

V sklopu tridnevnega izobraževanja so dijaki začeli izdelovali tudi projektno nalogo za Dan človekovih pravic. Dijaki so izbrali svojo skupino ter si ob izbrali svojo nalogo v projektno sodelovalnem delu: snemalec, napovedovalec in igralec, producent (vsebina in besedilo), režiser (urejanje posnetka in montaža). Dijaki morajo do decembra pripraviti kratek (do 3 minutni) film na temo Ne mečimo hrane stran. Tematsko so dijaki razdeljeni v tri večje skupine, kjer se ukvarajajo z raziskovanjem šolske situacije (v razredih in na hodnikih), proučujejo situacijo v šolski jedilnici v času glavnih obrokov in domačo situacijo. Prikazati morajo trenutno stanje (dobre in slabe primere) ter nakazti možne rešitve slabih primerov.

IMG 0712 thumb

Prebrano 1109 krat Nazadnje urejano na Torek, 21 November 2017 18:14
Bernardka Radej

Koordinator ŠgAMS

Prijavite se za komentiranje