Torek, 05 Februar 2019 12:55

Obisk sejma BETT v Londonu

Napisal
Oceni ta prispevek
(0 glasov)

Učiteljici angleškega jezika in matematike na Živilski šoli  BIC Ljubljana, sta se v okviru projekta Inovativna pedagogika 1:1 udeležili strokovne ekskurzije v Londonu, ki je trajala od 23. do 25.1.2019, kjer sta si ogledali sejem BETT 2019. Letošnji naslov je bil "S preobrazbo izobraževanja ustvarjamo boljšo prihodnost".

Spoznali sta nove trende in najnovejšo tehnologijo, na voljo pa so bila tudi številna predavanja in delavnice, kjer so učitelji in strokovnjaki z vsega sveta predstavljali svojo vizijo in izkušnje z uvajanjem sprememb v izobraževanje. Vsebine so se povezovale z glavnim ciljem projekta Inovativna učna okolja z IKT, torej s smiselnim uvajanjem tehnologije v učenje in poučevanje, kjer učenec postane središče učnega procesa.

Med glavnimi usmeritvami na področju tehnologije so bili: kodiranje in robotika, zasloni na dotik, virtualna resničnost, prilagojeno pohištvo, različne prilagoditve za učence s posebnimi potrebami...

Vtise in novosti s sejma bosta delili s svojimi kolegi na naslednjem sestanku tima učiteljev, ki so vključeni v projekt in na konferenci vsem ostalim strokovnim delavcem.

 

 

 

Prebrano 60 krat
Prijavite se za komentiranje