Kako bi "flipnil" pouk

Oceni ta prispevek
(0 glasov)
Pripravil/a: Uroš Mikulič

Prevladujoča aktivnost učencev: Obrnjeno učenje in risanje stripa z asociacijami
Kompetenca, ki jo razvijamo: urstvarjalnost
Zapis primera obetavne rabe:  pdfafi-primer_1.pdf
Priloge:

 

 

 

Utemeljitev izbora: Spremna beseda primera obetavne rabe

Imunski odgovor je vzorčen primer obrnjenega učenja pri katerem učitelj motivira dijake tako, da ti sodelujejo že pri izboru tem, za katere bo učitelj pripravil video posnetek.
Dodana vrednost je izjemna. Zelo težka, a za bodoče veterinarske tehnike zelo pomembna tema, ki lahko obsega cele knjige je predstavljena v 30 minutnem izjemno nazornem videu, ki je posnet na način, kot bi učitelj z barvnimi kredami risal na tablo in hkrati razlagal. Posnetek te k ogledu pritegne, dijaki ga lahko gledajo kjerkoli in večkrat. S takim načinom dela učitelj pridobi dragocen čas, da lahko dijaki pri pouku na ustvarjalen način utrjujejo in nadgrajujejo svoje znanje in se mimogrede učijo še učinkovite metode učenja učenja
S pomočjo risanja stripa si dijaki ustvarjajo asociacije s pomočjo katerih si pomembna dejstva lažje vtisnejo v spomin. Z razlago sošolcem hitro in učinkovito preverjajo, ponavljajo in utrjujejo svoje znanje in dobivajo še nove asociacije in ob tem še urijo veščine komunikacije. Izjemno dobro in učinkovito uporabljena informacijsko komunikacijska tehnologija, za olajšanje učenja, omogoča več časa za doseganje višjih taksonomskih ravni ter individualizacijo in prinaša razvijanje ustvarjalnosti, kjer bi na prvi pogled mislili, da to sploh ni mogoče.

Jelka Čop, CPI

Prebrano 5672 krat
Prijavite se za komentiranje